Menu

Koude en warme voorgerechten

Entrées chaudes et froid

Bisque van kreeft met stukjes kreeft, peterselieroom en armagnac

Bisque d’homard aux éclats d’homard, crème de persillée et Armagnac

18.50 euro

Dagverse Oostendse garnaaltjes van de O.62, jonge sla blaadjes, tomaat, ei, mayo

Crevettes d’Ostende de O.62, jeune pousse de laitu, tomate, Oeuf, mayo

18.50 euro

Garnaalkroketten van de chef in huis gemaakt, gefrituurde peterselie, tuinkers

Croquettes aux crevettes du chef fait maison, persil frit, cresson

18.50 euro

Verse soep van primeur groentjes

Potage de légumes frais

6.50 euro

Baby kreeftje /jonge slablaadjes, tomaat, ei en verse mayo

Bébé homard /jeune pousse de laitue, tomate, oeuf et mayo

25.00 euro

Mille-feuille terrine van gestoofd sucadestuk en ganzenlever,

Italiaanse truffelham, carpaccio van rund en zijn salade 

Terrine mille-feuille de sucad mijoté et foie d’oie,

Jambon aux truffe, Carpaccio de boeuf et sa salade

22.50 euro

Mergpijpje gegrild/St. Jakobsvrucht, dressing van truffel, verse kruiden en verse truffel

Os à moelle gillée /noix de St.jacques, vinaigrette aux truffes, herbes et truffe fraîche

23.00 euro

Noordzeevissoep / parmezaan, rouille en toast

Soupe de poisson de la mer du Nord / parmesan, rouille et toast

17.50 euro

3 bereidingen met Kreeft op de wijze van de chef p.2p.

3préparations de homard à la façon du chef p.2p.

25.00 euro p.p.

Langoestine’s op de BGE met kruidenboter, rode chili, tomaat en kappertjes

Langoustines sur le BGE avec beurre d’ail, chili, tomate et câpres

29.50 euro

Hoofdgerechten vis

Open ravioli van knolselder met griet en asperges op de wijze van de chef

Ravioli ouvert de céleri-rave avec barbue et asperges à la façon du chef

25,00 euro

 

Kreeften / Les homards

Op de BGE met tomaat, chili en kruidenboter
Sur le BGE aux tomates, chili, beurre l’ail

met mango op de wijze van de chef
Avec mangue à la façon du chef

Op zijn mooist klassiek getooid
Belle-vue classic

8,50 euro p. 100 gr.

  

Gebakken Noordzeetong met beukzwammen, oventomaatjes en frietjes of op

Oostendse wijze met puree (500 gr.bruto)

Sole de la mer du Nord avec champignons d’hêtre, tomates au four et frites ou à

L’Ostendaise avec purée(500 gr brut)

35,00 euro

 

Kabeljauw op BGE /tomaat, selder, ricotta, Oostendse garnalen

Cabillaud sur le BGE / tomate, ricotta, céleri, crevettes d’Ostende

28,50 euro

 

Noordzee Bouillabaisse ‘Lusitania’

parmesan, rouille, toast

30,00 euro

 

Tarbotmoot gegrild of gebakken of gepocheerd

Tranche de turbot grillé ou poché ou frit

Sauce bearnaise d’hommard ou mousseline

45,00 euro

 

Dagverse Oostendse garnaaltjes van de O.62, jonge sla blaadjes, 2 tomaten,

ei, mayo en verse frietjes

Crevettes d’Ostende de O.62, jeune pousse de laitu, 2 tomate,

Oeuf, mayo et frites fraîche

30,00 euro

Hoofdgerechten vlees

Voor ons vlees werken we samen met Dierendonck

Filet pur Herford/Angus

Béarnaise ou poivre concassé ou archiduc ou à la façon du chef

35,00 euro

Chat. Brian Herford/Angus BGE (+/- 750 gr.) p.2p.

Groentjes, pickel-bearnaise en gratin Dauphinois

Légumes, béarnaise de pickles et gratin Dauphinois

37,50 euro p.p.

 

Tomaporc van Menapi varken met groene boontjes, pickel-bearnaise en gratin Dauphinois

Tomaporc de cochon Menapi aux haricots verts, béarnaise de pickles et gratin Dauphinois

28,50 euro

 

Opgevulde parelhoen met spinazie, beukzwammen en aardappelmousseline

Pintade farcie aux épinard, champignons d’hêtre et mousseline de pommes de terre

25,00 euro

met verse truffel/ avec truffe fraîche 10,00 euro spl.

 

Gebakken kalfszwezerik met spinazie en gegratineerde pasta

Ris de veau frit aux épinards et pâtes gratinées

37,50 euro

 

Rund – oedslach porterhouse /dunne lende

BGE op de wijze van de chef p.2p.

Boeuf – oedslach côte à los/ porterhouse

BGE à la façon du chef p.2p.

33,50 euro p.p.

Desserten

Vijf verschillende dessertjes met chocolade


10.00 euro

Rabarbertaartje, vanille, rood fruit


12.00 euro

Millefeuille met aardbei uit Hoogstraten


13.50 euro

Mousse van mascarpone met een interieur van koffiecremeux


10.00 euro

Dame blanch op de wijze van de chef


9.00 euro

Kaas-trolley van ‘Elena’


15.00 euro

Crèpe Suzette p.2p. aan tafel bereid


28.00 euro p.2p.

Sabayon


15.00 euro

Lusitania verwen koffie of thee


7.00 euro

Irish Coffee aan tafel bereid met verassingsbordje


13.00 euro

Moelleux van chocolade met ganacheparel, crème anglaise, rode vuchten


12.50 euro

Citroentaartje met schuimpjes en aardbei uit Hoogstraten


10.00 euro

Ondek onze maandmenu!

Reserveren

Reserveer online je tafel bij restaurant Lusitania

Plaats vandaag nog uw online reservatie bij Lusitania en ontdek onze heerlijke gerechten helemaal zelf!

Openingsuren

 

VRIJDAG - DINSDAG
12u – 15u
18u – 22u

WOENSDAG - DONDERDAG
GESLOTEN

Volg ons op Facebook

Waar kan je ons vinden?

Restaurant Lusitania