Menu
Koude en warme voorgerechten
Noordzeevissoep / parmezaan, rouille en toast
20,00 euro
Gebakken ganzelever / appeltjes, jus met porto, pistache
30,00 euro
Langoestine’s op de BGE / rode chili / tomaat (enkel bij marktaanvoer)
35,00 euro
Gillardeau oesters op ijs 6,00 euro p. stuk
roggewangen / karnemelksmeus / barbarakruid / zacht gegaarde eidooier en mimosa
26,00 euro
Bisque van schaaldieren / toast ,parmezaanse kaas, Rouille
25,00 euro
Kroketjes van bouillabaise / parmezaanpuree / z’n jus
26,00 euro
3 bereidingen van St-Jakobsnoten op de wijze van de chef
35,00 euro
Entrées chaudes et froid
Soupe de poisson de la mer du Nord `/ parmesan, rouille et toast
20,00 euro
Foie gras poêlé / pommes, jus au porto, pistache
30,00 euro
Langoustines sur le BGE / chili / tomate (selon arrivage)
35,00 euro
Huîtres ‘Gillardeau’ sur glace 6,00 euro p. pièce
Joues de Seigle / purée de pommes de terre au lait battu
/oeuf de la ferme poché et mimosa / herbe de Barbara
26,00 euro
Bisque de crustacés / toast, parmesan, Rouille
25,00 euro
Croquettes de bouillabaise / purée de parmesan / son jus
26,00 euro
3 préparations de Saint-Jacques à la façon du chef
35,00 euro
hoofdgerechten
Noordzee Kreeft/ Les homards de la mer du Nord
BGE met tomaat, chili en kruidenboter /
met mango op de wijze van de chef/
Op zijn mooist klassiek getooid
Sur le BGE aux tomates, chili, beurre l’ail /
Avec mangue à la façon du chef /
Belle-vue classic
18,00 euro p. 100 gr.
Gebakken Noordzeetong met tomaat, kropsla en
hand gesneden frietjes ( 2 X 200 Gr.)
Sole de la mer du Nord avec tomates, Laitue et
frites coupées à la main ( 2 X 200 Gr.)
45,00 euro
Noordzee Bouillabaisse ‘Lusitania’ parmesan, rouille, toast
39,50 euro
Sharing dishe Griet op de BBQ / blanke boter met kruiden , krieltjes, groene asperges
Sharing dishe Barbue au BBQ / beurre blanc aux herbes, pommes de terre, asperges vertes
55,00 P.P
Catch of the day op de wijze van de chef
Pêche du jour à la façon du chef
38,00 euro
Hoofdgerechten vlees
Voor ons vlees werken we samen met ‘Dierendonck’
Filet pur blonde d’Aquitaine
Béarnaise ou poivre concassé ou archiduc SPI. €5,00
37,00 euro
Chat. Brian blonde d’Aquitaine BGE (+/- 750 gr.) p.2p. Groentjes,
pickel-bearnaise en handgesneden frietjes
Légumes, béarnaise de pickles et frites coupées à la main
39,50 euro p.p.
Gebakken kalfszwezerik – kreeft
Oesterzwam, krielaardappel, kalfsjus
Ris de veau frit – homard
Pleurotes, pommes de terre, jus de veau
50,00 euro
Lamskroon op de BBQ / aubergine, zoete aardappel
Couronne d’agneau / aubergine, patate douce
48,00 euro
Een beperkte kaart = dagverse kwaliteitsproducten ! Daar wij uitsluitend met verse producten werken, Gelieve ons te verontschuldigen voor de soms ontbrekende marktaanvoer.
Aperitiefs vanaf 5.00 euro / Wijnen vanaf 4.50 euro
Non-alcoholische dranken vanaf 3.20 euro
Une carte reduite assurer la fraîcheur des produits de qualité! Comme nous n’utilisons que des produits frais, veuillez nous excuser si parfois certaines denrées font défaut chez nos fournisseurs.
Aperitifs à partir de 5.00 euro / Vins à partir de 4.50 euro
Boissons non alcoolisées à partir de 3.20 euro
Nagerechten
Dessert van de maand op de wijze van de chef
Dessert du mois à la façon du chef
€ 20.00
Vijf verschillende dessertjes met chocolade
Carrousel de desserts au chocolat
€15,00
Dame blanche
Vanille ijs “à la minute” gedraaid,
Warme chocolade, lobbige room
Dame blanche / glace à la vanilla tournée “à la minute” / chocolat chaud / crème épaisse
€15,00
Crèpe Suzette p.2p. aan tafel bereid
€35,00 p.2p.
Sabayon
€15,00
koffie of thee met verrassingsbordje
€7,00
Irish Coffee aan tafel bereid met verrassingsbordje
€13,00
Citroentaartje met rode vruchten
Tarte au citron aux fruits rouges
€13,00
Kaas-trolley van ‘het Bretoentje’
Chariot de fromages
€15,00
Sorbet van de dag “à la minute” gedraaid
Sorbet du jour tournée “à la minute”
€10,00
Ondek onze maandmenu!
Reserveer online je tafel bij restaurant Lusitania
Openingsuren
VRIJDAG - DINSDAG
12u – 15u
18u – 22u
WOENSDAG - DONDERDAG
GESLOTEN